Kulturskolan
Sidan uppdaterad:
2018-11-27
Uppdaterad av:

Musik

Vi har instrumentalundervisning i så gott som alla kommunens skolor. Eleverna undervisas oftast i grupp. Vi vill att de redan från första lektionen får spela eller sjunga tillsammans med andra.

De musikelever som kommit en bit i sina studier och inte har möjlighet att lägga ner lika mycket tid på sitt instrument som tidigare, och elever som arbetar mycket självständigt, erbjuds poolundervisning som innebär att de får lärarhjälp vid behov.  

I flera av våra ämnen består undervisningen av två delar - instrumentallektion och orkesterlektion/körlektion. Båda delarna är lika viktiga.

I flera av våra ämnen består undervisningen av två delar - instrumentallektion och orkesterlektion/körlektion. Båda delarna är lika viktiga.

Var sker undervisningen?

Om elevantalet är tillräckligt stort, sker undervisningen på elevens egen skola. Undervisning på eftermiddags- och kvällstid sker till största delen på Kulturskolan.

Instrument

Eleverna måste ha tillgång till övningsinstrument. De första åren hyr kulturskolan ut stråkinstrument, oboe, fagott, tuba, baryton och valthorn.
Hyran är 400kr/termin. Övriga instrument kan hyras genom någon musikaffär. Musiklärarna hjälper till med råd.

Lektionerna

Det är viktigt att meddela din lärare eller Kulturskolans expedition om elev inte kommer till lektion! Gäller även ensemblespel och dans!
Våra lärare undervisar i nästan alla skolor i kommunen. Ibland kan något hända som gör att läraren är försenad. Om din lärare inte kommit efter fem minuter, kontakta skolans expedition eller klassläraren.
Fr.o.m. lektion tre betalar du hela terminsavgiften.

 

Här kan du läsa mer om våra avgifter
Här kan du anmäla dig till vår verksamhet

Se en film om vår verksamhet på YouTubelänk till annan webbplats

Kulturskolans logga

Värnamo Kulturskola
0370 - 37 73 32 
kulturskolan@varnamo.se