Kulturskolan
Sidan uppdaterad:
2018-06-14
Uppdaterad av:

Musik

Musik är gräns- och generationsöverskridande.

Musiken överbryggar språkbarriärer.

Den som spelar eller sjunger hittar andra att musicera tillsammans med oavsett vem man är, var man är och hur gammal man är!

Vi har instrumentalundervisning i så gott som alla kommunens skolor. Eleverna undervisas oftast i grupp. Vi vill att de redan från första lektionen får spela eller sjunga tillsammans med andra.
De musikelever som kommit en bit i sina studier och inte har möjlighet att lägga ner lika mycket tid på sitt instrument som tidigare, och elever som arbetar mycket självständigt, erbjuds poolundervisning som innebär att de får lärarhjälp vid behov.  
I flera av våra ämnen består undervisningen av två delar - instrumentallektion och orkesterlektion/körlektion. Båda delarna är lika viktiga.

Var sker undervisningen?

Om elevantalet är tillräckligt stort, sker undervisningen på elevens egen skola. Undervisning på eftermiddags- och kvällstid sker till största delen på Kulturskolan.

Instrument

Eleverna måste ha tillgång till övningsinstrument. De första åren hyr kulturskolan ut stråkinstrument, oboe, fagott, tuba, baryton och valthorn.
Hyran är 400kr/termin. Övriga instrument kan hyras genom någon musikaffär. Musiklärarna hjälper till med råd.

Lektionerna

Det är viktigt att meddela din lärare eller Kulturskolans expedition om elev inte kommer till lektion! Gäller även ensemblespel och dans!
Våra lärare undervisar i nästan alla skolor i kommunen. Ibland kan något hända som gör att läraren är försenad. Om din lärare inte kommit efter fem minuter, kontakta skolans expedition eller klassläraren.
Fr.o.m. lektion tre betalar du hela terminsavgiften.

 

Här kan du läsa mer om våra avgifter: Avgifter  
Här kan du anmäla dig till vår verksamhet: Anmälan


Kulturskolans logga

Värnamo Kulturskola
Prostgårdsvägen
331 83 Värnamo
0370 - 37 73 32 
kulturskolan@varnamo.se

Kulturskolans hösttermin
2018-08-20 - 2018-12-21

Undervisningen börjar från vecka 35

Studiedagar hösten 2018:
Onsdag 26 september (v 39)
Måndag 5 november (v 45)

(Vid studiedagar följer vi skolans riktlinjer och vi har inte undervisning. Men det bästa är att du kollar med din lärare eftersom viss undervisning kan bedrivas på en studiedag.)  

Höstlov:
2018-10-29 - 2018-11-02 (v 44)

Undervisningen börjar från vecka 35