Kulturskolans logotyp. Länk till startsidan.
Toppbild

Sidan uppdaterad:
2019-04-24

Uppdaterad av:

Värnamo Kulturskolas Stipendium

Värnamo Kulturskolas stipendium vill stödja musik/-kulturlivet i Värnamo kommun. Kulturskolan delar årligen ut stipendier till ungdomar som nått musikalisk, konstnärlig och teknisk mognad.

Ansökningstiden för stipendium 2019 har varit.

Stipendierna ska vara en uppmuntran till fortsatt konstnärlig utveckling och kan sökas av ungdomar som uppfyller de kriterier som anges nedan.

Du kan söka stipendium själv eller som en grupp. Stipendiaterna utses av en kommitté, bestående av representanter från Värnamo Kulturskola som bedömer den musikaliska/konstnärliga nivån. Vid behov tar kommittén in bedömning från en referensgrupp om kommittén inte kan avgöra nivå eller inte har kännedom om stipendiatens förmåga att bemästra ett visst instrument, en dans eller ett konstnärligt uttryck.

Stipendiekriterier

  • Du som söker eller ni som grupp, ska ha framträtt inför publik som solist eller i en mindre grupp och inte fått stipendiet tidigare. Men det är möjligt för en sökande som tidigare fått stipendiet som solist att ansöka om ett nytt stipendium som medverkande i en gruppansökan och vice versa.
  • Övre åldersgräns vid ansökningstillfället är det år man fyller 20 år.
  • Du som söker eller ni som grupp ska ha, eller haft, anknytning till musik/-kulturlivet i Värnamo kommun. Du/ni behöver inte nödvändigtvis vara bosatta i Värnamo kommun.
  • Stipendiet kan sökas av kulturaktörer i alla genrer det vill säga bild, foto/film, musik, dans och teater.

Hur ansöker jag?

  • Ansökan sker här på hemsidan - ansökningstiden för 2019 har varit.
  • En inspelning lämnas in tillsammans med ansökan som ger en korrekt bild av den sökandes musikaliska/konstnärliga färdigheter.

Du kan få hjälp av Kulturskolan att göra en bra ljud- eller videoinspelning. Kontakta Adan Brown adan.g.brown@edu.varnamo.se eller 0370-37 73 15.

 

Utdelning

Stipendieutdelningen sker tisdagen den 28 maj kl.19.00 i Gummifabriken, Värnamo då stipendiaterna framträder i "Ung Scen med Kulturskolans stipendiater".


Vill du veta mer? Ring Adan Brown 0370-37 73 15.

Intyrck avtryck

Kontakt oss

 

Expeditionens öppettider

Måndag och onsdag
Kl.8.00-16.00

Tisdag
Kl. 13.00-16.00 (endast telefontid)

Torsdag
Kl. 8.00-16.00

Fredag
Kl. 8.00-12 (endast telefontid)

0370-37 73 32

kulturskolan@varnamo.se

 

Fler kontaktuppgifter

Besöksadress

Prostgårdsvägen 1
331 83 Värnamo

 

 

 

Värnamo kommuns logotyp, Länk till Vörnamo kommuns webbplats